Info

Programma

Bereikbaarheid

Tropiscala gaat door op het Begijnhof in 3090 Overijse. Dat is het terrein tussen het zwembad en administratief centrum ‘de Vuurmolen’.

Met de auto: Parkeren kan op het Stationsplein (200 meter) of in de straten van Overijse.
Gelieve de rust van de buren en het parkeerreglement te respecteren.

Met de bus:

  • Vanuit Hoeilaart: De Lijn 395 of 830 halte Stationsplein (eveneens nachtbussen!)
  • Vanuit Leuven: De Lijn 395 halte Stationsplein (eveneens nachtbussen!)
  • Vanuit Brussel: De Lijn 341, 344, 348 of 349 halte Overijse Kerk
  • Vanuit Ottenburg: De Lijn 341 en 349 halte Overijse Kerk
  • Vanuit Maleizen/ La Hulpe: De Lijn 348 halte Overijse Kerk
  • Vanuit Hamme-Mille: De Lijn 344 halte Overijse Kerk
  • Vanuit Waver: De Lijn 341 halte Overijse Kerk

Meer info via De Lijn

Toegankelijkheid

Dankzij de hulp van onze sponsors en de gemeente is Tropiscala dit jaar opnieuw gratis! De toegang tot het festivalterrein vind je aan de werkwinkel, op de splitsing tussen de J.B. Dekeyserstraat en het Begijnhof.

Veiligheid

Op het festivalterrein bevindt zich een hulppost van het Rode Kruis. Indien je onwel bent of er heeft iemand hulp nodig kan je hier steeds terecht voor de eerste zorgen. Zij staan tevens in contact met de lokale brandweer en politiediensten.

Buurtbewoners

Beste buurman, lieve buurvrouw,

De elfde editie van Tropiscala komt stilletjes dichterbij. U hoort bij de gelukkigen die de festiviteiten van op de eerste rij kunnen volgen. Wij begrijpen dat sommige aspecten van zo’n organisatie voor ongemak kunnen zorgen en willen zoals steeds onze uiterste best doen om ook onze buren een goed gevoel te geven.

Om overlast te beperken en de veiligheid op de openbare weg in het oog te houden, zullen agenten van politiezone Druivenstreek voor, tijdens én na de activiteiten zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn. Op het begijnhofplein mogen de organisatoren altijd aangesproken worden.

Er zal een parkeerverbod van kracht zijn op het Begijnhof van donderdag 28 juni 14 uur tot en met maandag 2 juli 12 uur.
Dit zal duidelijk gesignaleerd worden om misverstanden te vermijden.

Om veiligheidsredenen wordt er zoals steeds gevraagd om het autoverkeer tijdens het festival in de onmiddellijke omgeving van het festivalterrein tot een minimum te beperken en niet op straat te parkeren.

Back to Top