Tropiscala 2017

De bestuursleden zijn volop in de weer om in 2017 een mooi programma voor te schotelen en de reputatie van gezelligheid, sfeer én ambiance alle eer aan te doen.

Later meer…

Tropiscala 2016

In 2016 konden de jongsten onder ons kamelenritjes maken en maakte DE MENS furore op het Tropiscala-podium. Het was letterlijk schouder aan schouder op een overvol plein. Na DE MENS zorgen Level Six en de PartyShakerz voor de ambiance. Zo danste Overijse de nacht in.

Tropiscala 2015

In 2015 was het de tweede keer dat het nieuwe bestuur Tropiscala organiseerde. Als er al twijfel over het nieuwe bestuur was in 2014, werd die nu zeker weggevaagd. Deze editie werd, onder een stralende zon, een groot succes. Uiteraard was er beachvolleybal, natuurlijk waren er de streekgroepjes en zeer zeker was er de goede sfeer en typische gezelligheid. Tropiscala werd dan ook ‘gezelligste regiofestival’ gedoopt door de streekpers. Naast een roofvogelshow waren er optredens van  Stijn Meuris, Funeral Dress en Five Days uit Leuven. De wervende dj-set van Frères Deluxe maakten het geheel af!

Tropiscala 2014

2014 werd het jaar van de heropleving. Het nieuwe bestuur werd samengesteld en werkte hard om er op 28 juni 2014 een topdag van te maken. Ondanks de donkere wolken straalde Overijse. Het Beachvolleybaltornooi was een groot succes! Artiesten als Mary’s Little Lamb, Plan Be, Eva De Roovere en The Kids wisten het publiek volledig op te warmen. Later op de avond barstte het feest echt los. Dansend in de regen op de beats van Laston & Geo en Party DJ Wim: een echt spektakel!

Tropiscala is terug!

Tropiscala 2013

In 2013 was er geen editie, de organisatoren konden geen groep van opvolgers samenstellen die de organisatie kon dragen. In de zomer van 2013 begint het nieuwe bestuur zich echter al te vormen.

Tropiscala 2012

2012 was de laatste editie onder leiding van de vzw Toekomstrock, alles was groter, aangenamer en beter dan voorgaande edities.

Tropiscala 2011

2011, het jaar van de verhuis naar het Begijnhofplein. Met enige schrik en schroom werd begonnen aan het nieuwe avontuur. Uit reacties van bezoekers bleek al snel dat het wederom een voltreffer was. Gezelliger terrein, toffe sfeer en geweldige groepen. Twintig ploegen van elk minstens 5 spelers streden voor de Artmedia Beachvolleyballbeker. Vanaf 10u was er ambiance en gaf iedereen het beste van zichzelf. Rond 16u startten dan de optredens, in volgorde van verschijning waren dit Factory Made, Nightqueen, Mr. Lucy, Gorki, Flip Kowlier en Discobar Galaxie.

Tropiscala 2010

Het jubileumjaar 2010 was opnieuw een groot succes. Naast de geprezen Artmedia Beachvolleybal was het programma doorspekt met enkele grote namen. Na het succes in 2008 stond “De Mens” opnieuw als hoofdact te glunderen. Voorafgegaan door punkrock van eigen bodem, “The Kids” en aanstormend talent als Andes en Buurman die al enkele kleine radiohits scoorden. Daarvoor mochten lokaal talent Faylon en Tokota het publiek opwarmen. Afsluiten deden we met Cookies en Cream die het gehele publiek als een zwoele massa deden dansen! Op een bloedhete zondag gaven de Dalton Sisters de kinderen (en ook de ouders) een onvergetelijke middag.

Tropiscala 2009

27 en 28 juni 2009 gaan de geschiedenis in als de vierde editie van Tropiscala. Een stralend zonnetje zorgde vanaf ’s morgens vroeg voor de sfeer op de beachvolleybalterreinen. Wat muziek betreft stond er op de affiche een rits aanstormend talent van Always Late, Animal Wonka, De Fanfaar, Jaela Jesz en Bad Cirkuz. Zij werden opgevolgd door Mama’s Jasje die het beste van hun 20-jarige carrière brachten. Axl Peleman mocht de fakkel overnemen en bracht kleine, grote en schone liedjes in zijn welgekende sappig Antwerps accent.

Boogie Wonderband sloot tot slot het feestje af met een knallende discoparty. Zelfs een algemene elektriciteitspanne in Overijse kon het feestje niet stuiten! Op zondag was er naar goede traditie het schoolfeest waarop de kleuters en leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool hun beste beentje voorzetten. Nadien zorgden Patrick Onzia en radio Bemmeke voor de animatie van de kinderen met enkele kinderhanden vol Studio 100-hits.

Tropiscala 2008

2008 was een topeditie! Dit was sterk te merken aan de publieke belangstelling. Dat Tropiscala jaar na jaar aan succes won was o.a. te merken aan het groeiende aantal volleybalteams die deelnamen (16 in 2008) en steeds grotere namen op de affiche met “De Mens” en “Les Truttes” als topacts. Ook zondag bleek erg succesvol waar “Piet Piraat” voor de nodige ambiance zorgde voor de kleinsten onder ons.

Tropiscala 2007

In 2007 waren de weergoden Tropiscala wel gunstig gezind. Dit was zeer te merken aan de opkomst en de sfeer die er was. We kunnen gerust spreken van een succeseditie. Zowel zaterdag als zondag zat de sfeer er al goed in. Zaterdag was er een geslaagd beachvolleybaltornooi en dit zette meteen de toon voor de muzikaal heel goede optredens waarvan jong en oud konden genieten. Zondag waren dan weer de kinderen aan de beurt met hun schoolfeest, die er voor de ouders een mooi spektakel van maakten.

Tropiscala 2006

In 2006 gingen beide organisatoren rond tafel zitten en werd voor de eerste keer Tropiscala georganiseerd. Ondanks het minder goede weer was het festival toch een succes, dit deels te danken aan een goede samenwerking met de gemeenteschool GBO en hun geslaagd schoolfeest.

Toekomstrock

Voor vzw Toekomstrock begon het allemaal in het jaar 2000. Twee vrienden bezeten van muziek en amusement wilden hun liefde graag delen met hun kameraden. Een toffe barbecue, twee onbekende groepjes en veel volk in centrum Overijse maakten er een onvergetelijke avond van.
Die respons zette hen aan het denken: er was in Overijse voldoende potentieel om groter te gaan, Toekomstrock was geboren. Het bestuursteam werd uitgebreid en organiseerde tot en met 2005 elk jaar een groeiend zomerfestival in hartje Overijse.

Kleinkunstfestival

Kleinkunstfestival vzw is ontstaan naar aanleiding van 700 jaar Guldensporenviering en organiseerde de niet onopgemerkt gebleven viering rond Vlaanderen 2002 op de trappen van de kerk in Jezus-Eik. Twee jaar later kozen ze als locatie het Michielspark in Maleizen waar twee edities werden georganiseerd.